Mijn routine, mijn gelaat, bye, bye puffiness!

16 juni 2021Lifestyle

’ s Morgens wakker worden, heerlijk geslapen, energiek naar de badkamer, je bekijkt jezelf in de spiegel en denkt, “maar zo voel ik mij helemaal niet!

Sounds familiar?

Tja met ouder worden duurt het langer eer alles in de plooi valt zullen we maar denken he.

Fijne lijntjes, kringen en gezwollen ogen, welcome to my world.

Maarrrr, opgelet dames, daar is  een oplossing voor!

Niet alleen de cremes die hiervoor aangewezen zijn helpen, maar ook de faceroller en gua sha tool zijn hierbij onontbeerlijk.

Jullie hebben ze vast en zeker al voorbij zien komen en je ongetwijfeld de vraag gesteld waar die dingen in godsnaam voor nodig zijn.

 

Ze bestaan al sinds de 7e eeuw  waar in China de geisha’s en keizerinnen er duchtig op los rolden en “schraapten”.


Toen gebruikte men vooral het jade gesteente, ook wel   “de steen van de hemel”  genoemd en bekend om zijn balancerende eigenschappen.

Spiritualiteit was zeer belangrijk in het dagelijkse leven, vandaar dat men koos voor een “helende steen” om deze te gebruiken als massagetool voor de huid en de spieren, maar ook  voor het algemeen welzijn.

Jade of rose quartz

Jade is een prachtige, balancerende steen, hij staat bekend om het afstoten van negativiteit.

Een steen om jouw vertrouwen te vergroten en energieën van liefde, rijkdom en gezondheid aan te trekken. Deze steen geeft je een golf van geluk en tevredenheid, kalmte en wijsheid.

 

Roze quartz, een kristal ook vaak gebruikt voor facerollers en gua sha tools, staat dan weer bekend als steen van de onvoorwaardelijke liefde, de steen van het hart. Hij leert ons onszelf graag te zien, zodat we anderen ook kunnen liefhebben om wie en wat ze zijn.

 

Don’t underestimate the power of the mind!

Of je nu gelooft in de spirituele kracht van stenen of niet, waar deze tools wel absoluut hun nut in hebben en voor gebruikt worden is om  de gezichtsspieren te ontspannen, de lymfedrainage te bevorderen en de bloedsomloop te stimuleren.

Wanneer je de roller vooral wil gebruiken voor het wegnemen van zwelling, is rose quartz het meest geschikt daar hij langer koel blijft, jade neemt namelijk sneller de lichaamstemperatuur aan.

Beiden wel bewaren in de koelkast, zo kan je in ieder geval even genieten van het verkoelende effect.

Waar ze ook, ab- so- luut nuttig voor zijn is voor het aanbrengen van je serum of crème.

Op deze manier kan je je product al masserend inbrengen.

Bij consequent gebruik verbeteren ze je huid, verzachten ze fijne lijntjes, en halen ze de puffiness uit je gelaat weg.

Mijn routine is s’ochtends met de gua sha een stevigere  en s’avonds met de roller een ontspannende massage, afhankelijk van mijn gemoedstoestand, kies ik voor de rose quartz of de jade.

Maar vergeet nooit eerst je producten aan te brengen, op droge huid kan je beschadigingen veroorzaken.

 

Werkwijze

De Faceroller

De grote roller wordt gebruikt voor de grotere oppervlakten zoals het voorhoofd en de wangen , de kleine roller rond de ogen en rond de neus en lippen.

Heel belangrijk om te weten is dat je lymfeklieren in het aangezicht, zich bevinden ter hoogte van je slaap, oren en net achter de harde rand van je kin ter hoogte van je hals.

 Bij het voorhoofd rol je van beneden naar boven en zo naar buiten toe.

Je begint in het midden en werkt zo telkens één zijde af. Een vijftal keer per beweging.

Daarna begin je bij de binnenkant van je oog zo om je wenkbrauw heen ook weer naar je slaap toe en ook weer van de binnenkant van je oog onder je oog naar buiten en naar je slaap toe.

Van het tipje van je neus naar je frons toe, daarna vanonder je neusvleugel naar je slaap toe.

Voor je wangen, begin je bij het midden van je kin en volg je zo de contouren van je wang naar je oren toe.

Je halslijn start je ook weer in het midden van je kin vanonder naar boven en zo naar buiten toe richting sleutelbeen.

 

Gua Sha

Het lange vlak van de gua sha kan je vergelijken met de grote roller , dus ook dusdanig te gebruiken voor de wangen en het voorhoofd, de kleinere uitstulping gebruiken we voor de ogen, de neus en de lippen.

 

Omdat deze tool een hardere massage toelaat, gebruiken we deze minder voor de neus, maar kan hij ook gebruikt worden voor de rug, waarbij we van boven naar onder werken en voor de benen waar we van onder naar boven werken.

 

Probeer het en voor je het weet, merk je verschil!